Chloe jas la Maison Victor

Chloe jas DIY la Maison Victor

 

Als een beginner was ik altijd vol bewondering voor die naaisters die hun eigen jassen maken. Ik heb een zwak voor jassen, blazers, mantels, trenchcoats, bomberjacks, Duffelcoats,… Als ik al eens ga shoppen valt mijn oog altijd op een nieuw vestje. Maar dan zie ik het nee-knikkend gezicht van mijn man of moeder en moet ook ik toegeven dat ik genoeg jassen heb. Maar ja… Nog niet genoeg zelfgemaakte, toch? Meer over deze chloe jas lees je hier verder.

Je eerste mantel maken is gemakkelijk met het chloe patroon van la Maison Victor
Je eerste mantel maken is gemakkelijk met het chloe patroon van la Maison Victor

Vorig jaar maakte ik mijn eerste succesvolle jas: een duffelcoat. Daarover lees je hier meer. Dat gaf me wel een boost aan zelfvertrouwen dus zette ik enkele jassen op mijn to-sew-lijstje van dit jaar. Ik heb een ongelofelijk lange sewing wishlist en deze loop ik in gedachten af wanneer ik ga shoppen voor stof. Want ik wordt altijd verliefd op een stof en  beslis dan welk patroon hier bij matcht. Toen ik deze middelzware blauwe interieurstof spotte bij Soldeur / wild van stof in Kortrijk, wist ik gelijk dit wordt een Chloe !

Chloe la Maison Victor moodboard
Chloe la Maison Victor moodboard

De chloe van La Maison Victor is een tijdloze klassieker die je zowel sportief als meer opgekleed kunt dragen. Ze verscheen in het herfstnummer van 2014 maar deze kun je nergens meer verkrijgen… Gelukkig kun je haar ook als los patroon hier verkrijgen mét gratis how to sew video!

Chloe jas la Maison Victor
Chloe jas la Maison Victor

Een open model (dus geen knoopsgaten), beetje oversized dus weinig problemen om het goed aangepast te krijgen en raglanmouwen. Deze zit dus snel inelkaar! Ik naaide er wel een kleine epaulette in vast want met de raglanmouw heb je snel een “afgezakte” schouder gevoel.

Ze is lekker los en open en is een model die afhankelijk van je stofkeuze charmant is voor elk seizoen.

Werk je kledingstuk af met een bijzonder label
Werk je kledingstuk af met een bijzonder label

Ik voerde hem in een aqua blauwe venetia voering; iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Voeren geeft je kledingstuk een bepaalde duurzaamheid en luxe gevoel. Toch iets waar je het verschil in kan maken als je een kledingstuk zelf maakt. Én dan nog eens een leuk labeltje erin en je hebt een uniek jasje ofwel een Pièce uniek!

 

You may also like

5 reacties

 1. Wat een prachtige jas is het geworden! Kan je mij uitleggen wat je bedoelt met dat je een kleine epaulette bij de mouw gestikt hebt….waar en hoe precies?
  Groetjes van Ilse

  1. Hi Ilse, De epaulette moet komen onder de naad tussen voor en rugpand tussen de schouderkop en de hals. Eerst check je naargelang jouw schouders waar hij ongeveer moet komen en pin je hem even vast. Doe dit aan beide zijden want je schouders zijn niet altijd gelijk. Vervolgens plooi je de epaulette in de lengte dubbel en markeer deze middellijn met speldjes. Deze middellijn is voor jou dan een leiddraad. Zo kun je deze gelijk leggen met de naad tussen voor en rugpand en is je epaulette gelijk verdeeld over voor en achterzijde van je jas. Vergeet niet om de afstand tot de schouderkop te respecteren zoals je hem initieel gespeld had. Eénmaal goed gespeld naai je hem vast met de hand met blinde steekjes aan de naadwaarde van de schoudernaad. Ik hoop dat ik het duidelijk verwoord heb voor je. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Veel succes met jouw jasje! Magali

 2. Hoi Ilse,
  Wat is hij mooi geworden!!
  Ik ben momenteel bezig met mijn allereerste in elkaar te krijgen wat me hieperdepiep goed gelukt is!!
  Maar…ik zou er ook een voering in willen omdat dat toch wat netter oogt maar ik zit een beetje vast😕…
  Je gebruikt de patronen opnieuw maar moeten er voor de voering dezelfde naadwaarden bijgeknipt worden vraag ik me af…ik vind dit nergens duidelijk terug. Hopelijk kan jij me verder helpen en kan ook ik later pronken met mijn pièce unique!! Alvast bedankt!

 3. Hey Ilse,
  ik wilde die ook maken, maar heb een vraagje. moet je een maat groter nemen als je een voering plaatst? En hoe doe je de voering dan?
  grtjs
  Elke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image