De Arianne jurk

ARIANNE dress la maison victor max mara fabric

Deze zonnige Arianne jurk uit de laatste editie van la maison victor bleek een harde tante te zijn.

Een moeilijkheidsgraad van 2 huisjes: dit jurkje zal in een vingerknip gestikt worden!

Maar zoals de naam het laat vermoeden, was het even zoeken in een labyrint. Of was dat Ariadne, en niet Arianne?

Enfin, ik geef je enkele tips en een leiddraad zodat jij alvast niet moet struikelen bij het maken van jouw Arianne jurk!

 

Arianne jurk la maison victor
Arianne jurk la maison victor

 

Laat ons eerst starten met de stofkeuze voor deze Arianne.

Ik bezocht in juni voor de eerste (en zeker niet de laatste) keer ‘The Fabric Sales’ in Rotselaar.

Ze hebben werkelijk een uniek concept in België: ze verkopen designer stoffen aan outlet prijzen en houden enkele keren per jaar een fabrieksverkoop.

Elke ‘Sale‘ hebben ze een compleet ander aanbod aan designers en stoffen. Maar als je op zoek bent naar lingerie stoffen, kwaliteitsleder of een ‘specialleke’ ben je hier aan het juiste adres.

Daarbovenop kun  je bij hen terecht voor het fine-tunen van je naaivaardigheden door verschillende lessen en workshops. Op mijn verlanglijstje staat alvast hun workshop voor de hippe lederen totebag.

Hou dus zeker hun agenda in het oog en ga een kijkje nemen op één van hun ‘sales’ – je zult me dankbaar zijn 😉

 

 

Ik kocht daar dus deze Max Mara stof: een samenstelling van 97% katoen en 3% elastaan en ging aan de slag met de Arianne jurk uit de zomereditie juli-aug ’17 van la maison victor.

 

Zoals altijd geven ze een degelijke uitleg met goede tekeningen tot aan het stikken van het beleg. Nadat je het beleg aan de halslijn hebt gestikt en geknipt, raad ik je het volgende aan:

  • Keer het beleg aan de hals zoals het moet komen te liggen als het is afgewerkt: namelijk averechts tegen averechts

  • Vanuit  deze positie leg je het beleg voor de armsgaten rechts op rechts

  • Stik vanaf de onderarmnaad tot de schoudernaad- dus nog niet helemaal

  • Keer dit stukje van het beleg om

  • Herhaal dezelfde stappen op de andere helft dus stik de andere helft van het armsgatbeleg van schoudernaad tot onderarmnaad

La maison victor Arianne jurk
La maison victor Arianne jurk

 

Als tweede worstelde ik met de ‘snit’ van deze Arianne.

Normaal kan ik elk la maison victor project afronden zonder aanpassingen.

Maar aan de armen zat het te wijd waardoor je inkijk op je bh kreeg en onder de bust en rond de taille zit het model erg los.

 

Vanaf de oksel tot het taillepunt gebruikte ik uiteindelijk een naadwaarde van 3 cm bij het stikken (!) Dus versmalde ik dit model met 4 cm.

Vanaf de heupen stikte ik op 2cm, dus versmalde ik daar maar 2cm. Ik sprak online enkele andere naaisters die met de Arianne bezig waren en zij beaamden hetzelfde. Lounche van  lounche_couture knipte zelfs 5 cm weg!

 

Dus stik deze Arianne eerst met een grote rijgsteek controleer hoe de snit valt en stik haar daarna pas goed in elkaar. Deze tip zorgt voor enkele uren minder ‘plezier’ met je tornmesje… Maar dat zal jij alvast niet moeten missen! 😉

 

Ging jij al aan de slag met de Arianne? Bezocht je The Fabric Sales? Laat je commentaren na, ik hou ervan jouw mening te weten! 

You may also like

1 reactie

  1. Ik heb van oksel tot taille ook 4 cm moeten versmallen. En zoals ik op Insta al aangaf ben ik aan het worstelen met het beleg. Goede tips die je geschreven hebt! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image