Gastnaaister bij La Maison Victor !

Enkele maanden terug deed La maison victor een oproep voor een enthousiaste gastnaaister.
Ik ben zelf grote fan van het tijdschrift. Voornamelijk omdat de meeste naaimagazines volgens mij nog een extra handleiding kunnen gebruiken. Meestal lukken de eerste 3 stappen me nog wel maar dan moet ik professionele hulp inschakelen. En dan nog zitten ook die naaipro’s met de handen in het haar te friemelen. Ja daar raakt een beginner als mezelf van ontmoedigt. Laat staan dat ik dan het zelfvertrouwen vindt om volledig op mezelf een jurkje ga stikken.

Gelukkig is er dan de duidelijke beschrijvingen in verstaanbaar Nederlands van La maison Victor. Mooi stap voor stap en met tekeningen (oef).
En zo heb ik een jaar geleden de moed gevonden om eens een projectje op mezelf te starten. Dat was de Elisa wikkeljurk.

Ik heb de werkbeschrijving bij me genomen en deze in mijn hoofd wel
tien keer genaaid. Dat is iets wat ik nog altijd doe bij elk project: voornaaien noem ik dat. Op deze manier elimineer je al de stappen waar je ‘vast’ komt te zitten en je hopeloos tijd verliest. Want zeg nu eerlijk, als je dan al de tijd en de rust vindt om achter je naaimachientje te kruipen, wil je gaan en blijven gaan toch?

Na wat voornaaien waagde ik me aan de sprong en stikte ik Elisa gezwind ineen.
De fierheid om iets volledig zelf gedaan te hebben, zonder hulp van een lerares of een hulplijn, overtrefte alles. Eindelijk kreeg ik het gevoel van ‘I got this’. Dus waagde ik me aan de rachel,Felix en holly. Stuk voor stuk toffe patronen waarbij ik telkens een nieuwe techniek leerde: plooien maken,voeren, ritssluiting met pad,…

Gastnaaister la Maison Victor
Magali van createapieceuniek.com is de nieuwe gastnaaister van la Maison victor

Dus toen de oproep voor een “enthousiaste gastnaaister” voorbijkwam voelde ik me direct aangesproken. Hoe leuk zou het niet zijn om mijn enthousiasme voor dit leuke blad en deze toffe hobby te delen met iedereen?

Jezelf zijn werkt altijd het best en dus nam ik een naturel en enthousiast filmpje op in de hoop…..
Enkele dagen later kreeg ik een mailtje en kon mijn ogen niet geloven en mijn geluk niet op. Samen met Tine van Bijoogappelsien werd ik geselecteerd om het plekje van gastnaaister in te palmen.
Wordt vervolgd….

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image