De Pam top: de ideale blouse voor beginners!

Je bent een beginnende naaister en wilt starten met een blouse te maken? Dan is de Pam top van La maison Victor het ideale patroon om je eerste stapjes te zetten in de wereld van blouses. Waarom ook dit patroon bovenaan je lijstje komt, lees je hier verder…

De Pam top verscheen in La maison victor’editie 1 jan feb 2016 maar is nu ook beschikbaar als los patroon. Het was werkelijk het allereerste blousje die ik maakte op mezelf en wat was ik trots! Nadat je als beginner kussens en tasjes maakt, zijn blouses echt wel ‘next level shit‘ .

Romantische “laura Ashley” Pam

Het belangrijkste dat je zult leren van miss Pam is het inzetten van mouwen, een beleg aanstikken aan en V-hals en het belang van een goed tegenstikel (=het vaststikken van je beleg met de onderliggende naadwaarde) zodat je beleg niet komt piepen uit je blouse.

Een tijd geleden werd ik geselecteerd als gastnaaister voor la maison victor. Maar daarover meer hier.

Magali als gastnaaister voor la maison victor
Magali als gastnaaister voor la maison Victor

Toen ik zag dat Pam op het filmlijstje stond, rees ik mijn hand gelijk de lucht in.  De Pam top was mijn eerste stap geweest in mijn droom van een kast vol eigen bloesjes en ik hoop dat ze dit ook zal zijn voor jou!

Dus knip al je patroondelen, maak het gezellig in je naaikamer en start het filmpje!

Celine en ik tonen je alle stappen in detail zodat ook jij zal schitteren in je eerste Pam top!

Ik maakte ondertussen al enkele Pam’s (omdat het eenvoudig, snel en een goede basic is in je kast) en ben  ook wat gaan spelen met het patroon. Coupenepen in de rug zodat het nog wat meer tailleert, zonder linten of afgewerkt met een biaslint.

Pam top afgewerkt met een biaislint

Hetzelfde patroon maar toch telkens weer anders.

Ging jij al aan de slag met Pam? Of had jij een ander eerst bloesje?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image