Ditte jurk la maison victor

Say hello to Ditte !

Een hemdjurk maken, zou het moeilijk zijn?

 

Ik heb geen ervaringen met hemden maar met jurkjes des te meer. In de editie maart-april 2016  van La maison Victor staat zo’n mooi exemplaar én in bijzondere stof.
Dus bestelde ik het stoffenpakket op hun webshop. Die kwam mooi ingepakt toe én er zat een leuke extra bij: zo’n naailabeltje. Op dat gebied ben ik zo een sukkel… Originele naailabels met een leuke quote of een tof design maken dat zelfgemaakte stuk nog nét iets specialer.
De jeansstof is ongelofelijk zacht en de print zorgt ervoor dat het iets minder ‘platjes of saai’ is.  De ervaring – lees blauwe billen door een nieuwe jeans- heeft me geleerd dat je jeans best even fixeert door hem een nacht in een azijnbadje te leggen.

En niet te gierig zijn met die azijn want anders mist het zijn effect! Daarna de stof voorwassen en laten drogen en dan kunnen we eindelijk aan de slag met patroondelen spelden en knippen.
16 patroondelen- het is me wat. Een mens zou voor minder het overzicht verliezen… Daarom kun je best een stapeltje maken met je patroondelen in de volgorde dat je ze nodig zult hebben. Zo vermijd je de ontplofte naaikamer look als je eenmaal aan de slag gaat.
Uiteindelijk is het een jurkje die vlot naait. Het meeste werk zit hem in de staart:
De mouwsplit : het principe van een bias maar dat duurde even om  te begrijpen…
en de drukknopen : éérst gaatjes maken en dan pas knoopjes erin duwen of anders heb je net zoals ik een heleboel kapot geduwde knopen…maar ja dat hebben we ook weer geleerd niet?

 

Ik draag deze Ditte graag met panty en korte laarsjes en zet wat kracht bij met een dikkere riem.
Want Ditte lijkt me wel een meid met pit.
Zou een versie in katoen met een cirkelrok ipv deze rimpelrok geen ideale zomerjurk zou kunnen zijn? Mmm…. Misschien die patroondelen niet te ver opbergen?

 

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image