Zelf een winterse duffelcoat naaien

Wanneer je deze week ’s ochtends in je bedje lag en je hoorde die ijskrabbers over de auto’s schuren dan wist je het wel zeker: de winter is in het land. Gelukkig heb je dan dat kleine moment dat je je nog even omwentelt en genieten van je warme cocoon 🙂
Ja het grote geluk zit hem werkelijk in de kleine momenten.

‘S ochtends hou ik ervan om te scrollen op Instagram: allemaal projecten om aan mijn to-sew lijstje toe te voegen (die nu eigenlijk al eindeloos lang is). Zo kwam ik de post van aniline tegen; een stoffenwebshop met uitsluitend in Frankrijk geproduceerde stoffen. Ze had de meest schattige duffelcoat aan en biedt een volledig pakket aan inclusief stof, knopen en patroon.

Niks straalt meer gezelligheid uit dan een warme winterse duffelcoat en ik bestelde gelijk. De stof is een imitatie schapenvacht van een heerlijk zachte kwaliteit. Ze heeft hem in muizengrijs, zachtroze en waterig groen. Het grote voordeel van deze stof is dat je hem niet moet voeren of overlocken ! Jackpot! Dit jasje is in no time in elkaar!Duffelcoat patroon madeinmecouture

Kan het nog beter? Het antwoord is: ja!

Het bijgeleverde patroon is van Madeinmecouture. Dit was voor mij de eerste keer dat ik hun patronen gebruikte dus dat is altijd een beetje spannend. Op de verpakking staat ‘thermocollante’ maw thermisch klevend patroonpapier. Dit is een techniek die wordt gebruikt in de grote naaiateliers om zo meerdere stukken in één keer te knippen.

Maar ook ideaal voor in jouw knusse naaikamer! Denk maar aan die akelig glibberige of doorschijnende stoffen zoals satijn, crêpe Georgette,… Zo ben je zeker dat wanneer jij je schaar opheft om die volgende knip te geven, je stof alweer niet hopeloos ligt te dansen onder dat patroonpapier. Nee het patroonpapier en je stof is één geheel geworden en knipt fantastisch.

Wanneer je aan het werk gaat met alle patroondelen, kun je makkelijk het papier “afpellen” zonder dat het enige lijmresten achter laat én je kunt het hergebruiken!
Wel oppassen dat je in je enthousiasme niet te hard aan dat patroonpapier trekt want het blijft natuurlijk papier. Dan heb je net als ik een gescheurd patroondeel maar niet getreurd elk deel dat je nodig hebt is aanwezig op je patroon (dus bv 2x het zakdeel, 2x het kapdeel,..). Ja dan kan je wel eens eentje scheuren zonder jezelf voor het hoofd te slaan.

Ik had het je beloofd: het wordt alleen maar beter!
Alle patroondelen zijn inclusief naadwaarde…
Dus geen patroon overtekenen, geen naadwaarde toevoegen, geen gepruts met het spelden of het knippen én de randen niet afwerken met zigzag of overlock…
Die duffelcoat naai je in een vingerknip.
Ideaal voor die beginner, die net als ik, een eerste mantel maakt en er ook van houdt om zich de hele dag in een warme cocoon te wentelen.

Wat denk je? Manteltje naaien?

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enter Captcha Here : *

Reload Image